Heb je lichamelijke klachten of zijn er andere spanningen in jouw lichaam? Dan is het belangrijk dat je hier direct hulp bij zoekt. Een professional kan jou namelijk niet alleen helpen bij het masseren van jouw lichaam, maar ook tips geven om bepaalde handelingen anders uit te voeren. Een professional als Alpha fysiotherapie Utrecht geeft jou de gelegenheid om zo snel mogelijk minder lichamelijke klachten te hebben en tegelijkertijd te werken aan een volledig herstel. Door goed te kijken naar de mogelijkheden en de behandelingen die je kunt ondergaan, zorg je ervoor dat je profijt hebt van iedere behandeling.

De oorzaken van de pijn bekijken met Alpha fysiotherapie Utrecht

Bij Alpha fysiotherapie Utrecht draait het allemaal om het behandelen van de pijnklachten. Hiervoor zal eerst een kennismakingsgesprek plaatsvinden, waarin je het probleem kunt bespreken en ook eventuele oorzaken onder de loep worden genomen. Vaak komen de pijnklachten namelijk ergens vandaan, waardoor je niet alleen aan symptoombestrijding kunt doen. Je kunt door het ontdekken van de oorzaak ook veranderingen aanbrengen in jouw leven en pijn in de toekomst kunnen vermijden. Na het kennismakingsgesprek heb je meer duidelijkheid over de behandeling en het aantal afspraken dat je nodig hebt.

Meerdere behandelingen mogelijk voor jouw pijnklachten

Zodra de behandelingen bij een professional als Alpha fysiotherapie Utrecht starten, kan het zijn dat je verschillende soorten behandeling krijgt. In eerste instantie zal de basis uitgevoerd worden, om te kijken hoeveel effect dit heeft op jouw lichaam. Van hieruit kunnen eventuele andere behandelmethoden besproken worden. Een professional zal hier nooit aan beginnen totdat jij toestemming geeft. Wel weet je precies wat alles inhoudt, zodat je ook kunt bekijken of iets bij je past. Een behandelaar kan dan de behandelingen aanpassen en jou weer andere resultaten geven met jouw lichamelijke klachten.

Dry needling Utrecht voor effectieve bestrijding

Een van de behandelingen die al veel mensen heeft geholpen is dry needling Utrecht. Het is een behandeling waarbij door middel van naalden drukpunten worden behandeld. De drukpunten in jouw lichaam kunnen zorgen voor de pijn die je voelt en als deze opnieuw geactiveerd zijn, zullen de pijnklachten snel verdwijnen. Vaak kunnen de klachten binnen twee tot drie behandelingen al verdwijnen en in andere gevallen heb je iets meer tijd nodig voor bepaalde klachten. Vaak komen de klachten dan op een later moment ook niet meer terug, waardoor je er voor langere tijd profijt van kunt hebben.

Uitstralende pijn behandelen met dry needling Utrecht

Bij dry needling Utrecht gaat het voornamelijk om verhardingen van de spieren. Deze verharding ontstaat door spierknopen of triggerpoints, waardoor de pijn door de spier gaat en je ook uitstralingen hebt in andere lichaamsdelen. Zo kun je ook sneller hoofdpijn krijgen als de pijnklachten voort blijven duren. Dankzij de naalden kan de spier sneller ontspannen, waardoor de pijn die uitgestraald is naar andere lichaamsdelen ook zal verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Na een aantal behandelingen merk je dus dat er veranderingen zijn en je verder kunt gaan met de andere therapieën binnen de fysiotherapie.

Kies voor een andere behandeling

Er zijn een aantal momenten waarop je het beste een andere behandeling kunt ondergaan in plaats van dry needling Utrecht. Zo raden professionals het af bij een bloedstollingsziekte of lokale infecties. In dit geval kan het namelijk weer andere problemen krijgen. Ook bij angst voor naalden is het afgeraden. Zwangere vrouwen kunnen het beste ook niet met de dry needling aan de slag gaan. Het is namelijk niet mogelijk om bepaalde houdingen aan te nemen, waardoor de pijnklachten niet snel verdwijnen en je langer nodig hebt om het traject te doorlopen.